Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Ciasto kruszonkowe
Składniki:
1 i 3/4 szklanki cukru
3 szklanki mąki
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kostka margaryny
budyń
owoce mrożone lub sezonowe
Wykonanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szklanką cukru. Dodać żółtka i miękką pokrojoną margarynę. Zagnieść wszystko tak aby uzyskać ciasto jak na kruszonkę. Podzielić na dwie części. Jedną wysypać na natłuszczoną formę (moja ma wymiary 25X40) docisnąć. Posypać niewielką ilością budyniu. Wyłożyć owoce. Ja dałam mrożone z mieszanki kompotowej. Na to wylać białka ubite z pozostałym cukrem na sztywno.Wysypać resztę kruszonki. Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Smacznego!
Przesłane przez Lordi