Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Kremy do tortów
Krem waniliowy
1 budyń waniliowy
1szklanka mleka
1 szklanka śmietanki (18%)
1 łyżka cukru
1 cukier waniliowy
Mleko zagotować z cukrem waniliowym,wlać rozmącony budyń cały czas mieszając ponownie zagotować.Ostudzić.
Śmietankę ubić z cukrem.Połączyć z budyniem,uważać by masa się nie zważyła.
Krem z budyniu i Kasi
Kasię ubić na pulchną,białą masę,dodać wystudzony budyń.margaryna i budyń muszą mieć taką samą temperaturę.W razie gdyby krem się zwarzył należy naczynie z kremem włożyć go gorącej wody i ubijać mikserem aż krem ponownie stanie się gładki i jednolity.Do tego oczywiście gotowe spody biszkoptowe.
Przesłane przez Ola K-ce