Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Szarlotka


Składniki:
30dkg mąki
20dkg masła
0,5 szklanki cukru pudru
2 żółtka
Ciasto ugniatamy i wstawiamy do lodówki na min 30min.

Wykonanie:
Następnie obieramy ok. 1,5kg jabłek i ścieramy na dużych oczkach. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła razem z 0,5 paczki cukru waniliowego i łyżeczką cynamonu. Wrzucamy jabłka i smażymy aż do odparowania soku. Wyciągamy ciasto z lodówki i 1/3 wkładamy z powrotem do lodówki a resztę wylepiamy dno i boki foremki. Nakłuwamy dno i podpiekamy na rumiany kolor. Na zrumienione ciasto dajemy jabłka, a na wierzch ścieramy resztę ciasta. I to do piekarnika na ok. 50min do 180st. Są to proporcje na małą, kwadratową blachę.



Przesłane przez kate83