Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Muffinki marmurkowe
Składniki na 12 muffin:
280 g mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
115 g cukru
2 średnie jajka
250 ml mleka
6 łyżek oleju słonecznikowego lub 85 g masła, roztopionego i ostudzonego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 łyżki kakao
Wykonanie:
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier. W drugim jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników. Podzielić na 2 części, do jednaj dodać kakao, wymieszać.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę – po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta.
Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.
Smacznego!
Przesłane przez Ag@