Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ciasto jabłkowe z budyniem


Składniki:
1 margaryna roztopiona, ostudzona
pół kg. maki
200g cukru
2 cukry waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka lub 3 małe
jabłka 5-6 szt
2 budynie waniliowe (ugotować w 800ml mleka )

Wykonanie:
Wyrobić kruche ciasto, podzielić na pół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć jedną cząść ciasta, następnie wrzucić obrane i pokrojone w plastry jabłka na jabłka wykładamy ugotowany budyń i na budyń układamy pozostałe ciasto.
Pieczemy około 50-60 minut do zrumienienia wierzchu.
Zimne ciasto lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.

Przesłane przez minia