Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Rogaliki drożdżowe z czekoladą
Składniki:
50 g drożdży
1 szklanka mleka
2 łyżki oleju
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
50 dag mąki
2 jajka
szczypta soli
2 tabliczki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
Drożdże pokruszyć i zasypać cukrem. Podgrzać mleko, wymieszać z roztrzepanymi jajkami, olejem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Wlać do drożdży i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę, wyrobić ciasto (w czasie wyrabiania ciasta w miarę potrzeby dodawać mąki). Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto na kształt koła, wykroić trójkąty.
Na szerszy koniec trójkąta kłaść po kostce czekolady i zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 20 minut.
Smacznego!
Przesłane przez Ania000