Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Sernik wiedeński


Przepis1 Składniki:
1kg sera (można kupić gotowy mielony)
6 jaj
kostka masła
6 płaskich łyżek kaszki manny
cukier waniliowy
skórka otarta z cytryny
30dkg cukru
Wykonanie:
Ser zemleć(chyba ze mamy gotowy to oczywiście nie trzeba).
Cukier utrzeć z masłem na białą mase dodawać po 1 żółtku,ser,ucierać.Dodac kaszkę manne.Białka ubić na sztywno ze szczypta soli.Dodać białka delikatnie do sera,mozna dorzucić rodzynki jak ktoś lubi.Wlać do tortownicy. Piec w 180 st. ok 1 godziny.Pozostawić w piekarniku do ostudzenia. ożna go później oblać czekoladą.Jest przepyszny!
Nadesłane przez mamabeata

Przepis2 Składniki:
1 kg białego sera -ja używam takiego mielonego ze sklepu
30 dag cukru
250 g masła
10 jajek
garść migdałów,garść rodzyne
otarta skórka z cytryny
duża łyżka mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy
cukier waniliowy
Wykonanie:
Jak ktoś ma niezmielony ser,to go zemleć.Migdały sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i posiekać.Rozdzielić jaja.Żółtka utrzeć mikserem z cukrem do białości.Do sera dodawać kolejno-te utarte żótka,stopione i schłodzone masło,migdały, rodzynki,skórkę z cytryny,cukier waniliowy mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białek.Wymieszać delikatnie.Piec ok.45 minut w temp. 175 – 180 stopni.
Przesłane przez jpik